• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Werkzaamheden

Wat kun je verwachten als je een afspraak maakt met Paardenmassagedrenthe.nl?

Een algehele check van het paard:ádsc 1747

Iedere ábehandeling start met een algehele check van het paard. De therapeut observeert het dier in z'n totaliteit en zal met behulp van bepaalde technieken lichamelijke problemen direct naar voren kunnen halen.

Op basis van de uitkomsten van deze check geeft de therapeut een advies aan de eigenaar van het paard. Als de fysieke conditie van het paard het toelaat, zal gestart worden met de behandeling. In sommige gevallen kan er een advies gegeven worden om eerst een dierenarts of ander specialist te raadplegen.

De therapeut masseert het hele paard, waarbij tevens een mix van verschillende therapieen wordt toegepast.
De therapeut werkt steedsádieperáin op de pezen, kapsels, ligamenten en aanhechtpunten.
Eventuele worden verdere blokkades behandeld met manuele technieken.
Met bepaalde technieken laat de therapeut het paard oefeningenádoen, zoals onder andere het rekken, strekken, hollen en bollenávan de rug. Ook worden lengtebuigingen en kantelingen van het paard gevraagd.

dsc 1802

Wat gebeurt er met het paard tijdens de behandeling?

Met de behandeling bevordert de therapeut de aanmaak van lichaamseigen endorfine (pijnstilling). Ook is er een toename in de aanmaak van ágewrichtssmeer en worden de bloed,- en lymfeomloop gestimuleerd en zenuwen geprikkeld. Afvalstoffen in het weefsel zullen worden afgestoten.

Paardenmassagedrenthe.nl vindt het belangrijk dat het voor de eigenaar duidelijk is wat er met het paard gebeurt tijdens een behandeling. De therapeut geeft dan ook een duidelijke uitleg tijdens en na de behandeling. Daarnaast krijgt de eigenaar trainings- of revalidatieadviezen om het paard zo optimaal mogelijk te laten herstellen en om toekomstig blessureleed te voorkomen. Het is altijd mogelijk om tijdens of na de behandeling vragen te stellen.

Een behandeling duurt tussen de 1,5 en drie uur. Het is een intensieve behandeling voor het paard, en daarom is het verstandig om na de behandeling minimaal tien minuten op een harde ondergrond te stappen. Daarnaast wordt geadviseerd om het paard minimaal 24 uur niet teáberijden of te belasten.

Nazorg

Heb je als eigenaar vragen over je paard of de behandeling? Je kunt te allen tijde contact opnemen met de therapeut om je vragen te stellen.

 

logo-website-smal